THE FOUR SEASONS HOTEL

Equestrian Centre

Handpicked by the client, we were asked to build a large equestrian centre in the sprawling grounds of this famous hotel. The centre was needed to house the hotel’s many horses and provide a fantastic, multi-use area in which guests could learn about riding and equestrian care.

Ref: EBT10Case Study
Hampshire

Client Brief

To build a large equestrian centre to accommodate the Four Season's needs that would stand the test of time and inspire its visitors. Our client wanted the build to be full of unique, custom features and top class facilities, such as a reception area in which they could greet their guests on arrival, an integrated tack room, shower rooms (complete with lockers) and a lounge area, polished off with a bespoke finish that would make the build unique to their style, setting and famous heritage.

Planning application 8 Weeks

Our Solution

The finished centre comprised of 14 fully-equipped stables, two 20 x 40 metre riding arenas and all the features that the Four Seasons’ had coveted, including the integrated tack room, groom accommodation and club room area - the latter in which we included bi-folding patio doors that opened out onto the arena, providing a spectacular view and easy access to the training grounds. We also added a gilded clock tower to crown the gorgeous build.

Total build time 26 Weeks

The Result

We created a luxurious yet practical space, proving to this day to be hugely popular with the hotel’s guests. The state-of-the-art facility has become a focal point for the hotel, owing to its impressive offering.

The Stable Company was chosen for two key reasons - the quality of their previous work and their willingness to work on something unique with us.

Equestrian Centre, Four Seasons Hotel, Hampshire

Enquire today Plan your next piece

How can we help you?