Dinner Hall and Gym, Bedfordshire

A new facility for a school and its local community to use.

Ref: ED25

A school in Bedfordshire was in desperate need of a new multi-use facility for their space-sensitive school to fulfil a range of requirements for their staff and attendees. They were also keen that the new construction could be utilised by the local village community for social events.

Contact UsDownload Case StudyCase Study

Client Brief

Chiefly, this village school needed to increase their facilities provision - they did not have a main hall, nor a separate area for P.E., assembly, dinner hour or after school clubs. Therefore, they needed a new building that was spacious and also incredibly flexible, suitable for a host of purposes. This same ‘need’ would also serve the wider community when using the building themselves for village events. A timber building was the perfect solution for both the school and those outside of it - bespoke, cost-effective and malleable to their niche vision.

Our Solution

We created a brand new space at the rear of the property, befitted with a main hall, washroom facilities, store room and a small kitchenette for meal preparation. We worked closely with the teachers to ensure our build fit their requirements and made every step necessary to complete the project with a beautiful, polished finish. We also used our Complete Care Solution which included planning permission, building control, sub-contractor management, testing and commissioning.

Total build time 6 Weeks

Enquire today Plan your next piece

How can we help you?