Keelmans Way School

Special educational needs classroom and changing facility

Ref: ED28

The aim of this project was to deliver a stand alone special educational needs classroom and sports changing facilities on the fringe of the school playing fields for use by the school and the local community.

Contact UsDownload Case StudyCase Study

Planning application within 12 weeks

Our Solution

"The Hide", as the school have named the building, is 138m² and was been designed to complement existing amenity space. It sits on the edge of an outdoor learning space, straddling access to the sports fields beyond.  Mounted on foundations without the use of concrete, access to the building is via decked ramps with a seamless transition from outside to inside.  Large sliding folding doors open up the special needs classroom to the sports fields. Natural timbers to the external faces of the building enable it to blend with its surroundings.  Inside, the building has a large group teaching space, storage facility, kitchen and two fully equipment changing rooms.

Total build time 6 weeks on site

The Result

The result is a stunning building, meeting all the needs of a special needs facility.  Delivered on time, on budget and precisely to the customers requirements.

Paula Selby, Headteacher at Keelman’s Way School said: “The Hide is a valuable and exciting new asset for our pupils and soon, the wider community. We are thrilled with the finished product.”

Enquire today Plan your next piece

How can we help you?